HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

DGBC over regeerakkoord 2024: ‘Duurzame ambitie zal van de markt moeten komen’

Er worden geen extra duurzaamheidsregels voor bouwen opgelegd, de energievoorziening moet onafhankelijker en er moet flink gebouwd gaan worden. Dat staat in het regeerakkoord op hoofdlijnen, dat PVV, VVD, NSC en BBB woensdag 15 mei hebben gepresenteerd. 

Rotterdams college stuurt bestemmingsplannen voor ruim 800 woningen naar gemeenteraad

Het Rotterdamse college heeft twee projectbestemmingsplannen naar de gemeenteraad gestuurd om deze vast te stellen. De twee projecten, Colosseumweg en Mallegat, zijn samen goed voor ruim 800 woningen.

Hoofdlijnennotitie Circulaire Economie-wet: mogelijke implicaties voor de vastgoedpraktijk

Iedere week behandelen de juridische experts van NewGround Law op Vastgoedjournaal een facet van de Omgevingswet, de nieuwe wet- en regelgeving en nieuwe jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving. In deze bijdrage gaan Arjen Praat en Jet van Noort van Newground Law in op een recente Hoofdlijnennotitie over de Circulaire Economie-wet en de gevolgen van deze beoogde nieuwe wetgeving voor de vastgoedpraktijk.

Topvacature: Taxateur commercieel vastgoed bij KRK

KRK zoekt voor de vestiging in Zaandam een fulltime taxateur voor commercieel vastgoed met een paar jaar werkervaring. Beschik je over een analytische kijk op vastgoed en heb je een effectieve en efficiënte werkmethode? Lees dan verder!

Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek voor modulaire woningen van Daiwa House Modular Europe

Daiwa House Modular Europe, de Europese marktleider in industriële modulaire bouw, opent samen met minister Hugo de Jonge de gloednieuwe woningfabriek ‘Daiwa House Modular Factory’ in Montfoort. Met deze hypermoderne productiefaciliteit kan het bedrijf het productievolume voor duurzame modulaire woningen enorm opschalen, en een cruciale rol spelen bij het aanpakken van het grote woningtekort.

Nieuwe huurder voor Retailpark Sittard-Geleen

Velderhof heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuwe vestiging in Sittard-Geleen. In totaal huurt de meubelwinkel circa 384 m2 winkelruimte op de begane grond. 

Van Rhijn Bouw en Stek realiseren 39 woningen in Hillegom

Woonstichting Stek en Van Rhijn Bouw uit Katwijk hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 39 toekomstbestendige appartementen voor 55-plussers op het terrein van de voormalige Savioschool in Hillegom. Hiervan worden 22 woningen beschikbaar gesteld voor bewoners met een intensieve en langdurige zorgvraag.

Monitor Koopwoningmarkt: Nieuwbouwmarkt lijkt dieptepunt voorbij

In 2023 zijn er 18.000 nieuwbouw koopwoningen verkocht. Dit is een halvering van het aantal verkopen in 2021. Toch lijkt het dieptepunt bereikt op de nieuwbouwmarkt. Vorig jaar is het aantal verkochte nieuwbouwwoningen licht gestegen. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt en zijn er in het eerste kwartaal van 2024 meer garanties afgegeven voor de afbouw van koopwoningen.

Jildou van der Sluis per 1 juni directeur Vastgoed NS Stations

Jildou van der Sluis start op 1 juni als directeur Vastgoed in het directieteam van NS Stations. Zij volgt daarmee Sebastiaan de Wilde op de nieuwe directievoorzitter Stations is geworden.

Het Horeca Kantoor koopt horecagelegenheid in Zwolle

Het Horeca Kantoor heeft Brasserie De Hofvlietvilla in Zwolle gekocht. De voormalige stadsvilla aan de Pannekoekendijk 6 heeft een totale oppervlakte van 553 m2.

PEERpoint huurt kantoorruimte in Gorinchem

PEERpoint Herstelacademie huurt 109 m2 kantoorruimte op de vierde verdieping van het Stadhuisplein 70A in Gorinchem. De nieuwe huurder, een organisatie die zich focust op de geestelijke gezondheidszorg, vestigt zich per 1 juni op de nieuwe locatie.