HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Dit is de winnaar van de Neprom-prijs 2024

De NEPROM-prijs 2024 is gewonnen door Cruquius Amsterdam. Dat maakte juryvoorzitter Josja van der Veer bekend tijdens de DVDP.

Flink tekent langjarig voor bedrijfshal bij Amsterdam Amstel

Online boodschappen-bezorgdienst Flink heeft een langjarige huurovereenkomst getekend voor 741 m2 bedrijfshal aan de James Wattstraat 71 in Amsterdam. Het bedrijfsgebouw is gelegen nabij het Amsterdam Amstel station en in het hart van ‘Knowledge Mile’, het onderwijsgebied van Amsterdam.

Amsterdam trekt 15 miljoen uit voor lerarencampus met 80 woningen

De gemeente Amsterdam trekt 15 miljoen euro uit voor realisatie van een lerarencampus op IJburg. Deze campus krijgt tachtig betaalbare woningen voor leraren. Het geld is beschikbaar dankzij meevallers in de begroting van 2024, blijkt uit de Voorjaarsnota 2024. 

Maarsen Groep en Dura Vermeer tekenen voor mixed-use complex in Amsterdam Noord

Maarsen Groep en Dura Vermeer Bouw Midden West hebben een turnkey realisatieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van een mixed-use complex aan de Distelweg in Amsterdam Noord. Project Dear North omvat 104 huurappartementen, circa 4.200 m2 kantoorruimte met horeca in de plint en parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Technisch dienstverlener huurt kantoorruimte in Donna Eindhoven

Blue Ocean Staffing Services (BOSS) huurt voor vier labels van de technisch en financieel dienstverlener 722 m2 kantoorruimte in Donna Eindhoven op Strijp-S. De labels Techsharks, Orcatech, Special Ops en iSprout vestigen zich aan de Philitelaan 57 in Eindhoven.

IHS Capital koopt winkelpand in Haarlem

IHS Capital uit Amsterdam heeft voor haar IHS Prime Retail Fund het winkelpand aan de Grote Houtstraat 111-113 in Haarlem gekocht. De winkel van 1.800 m2 is in 2022 langjarig verhuurd aan C&A.

WoningBouwersNL verwelkomt nieuwe maatregelen uit coalitieakkoord

WoningBouwersNL reageert positief op de aangekondigde maatregelen uit het nieuwe coalitieakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, die gericht zijn op het aanpakken van de wooncrisis in Nederland. 'Het is cruciaal dat we de bureaucratische hindernissen wegnemen en zorgen voor een snellere realisatie van woningbouwprojecten', zegt voorzitter Jac Vries.

Hugo de Jonge: 'Blij met continuïteit van woningbouwbeleid in coalitieakkoord'

'Er zit een enorme mate van continuïteit qua woningbouwbeleid in het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen. Dat is mooi, wat dat zorgt voor duidelijkheid voor de sector die immers houdt van saaiheid.'

Hugo de Jonge: 'Blij met continuïteit van woningbouwbeleid in coalitieakkoord' + VIDEO

'Er zit een enorme mate van continuïteit qua woningbouwbeleid in het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen. Dat is mooi, wat dat zorgt voor duidelijkheid voor de sector die immers houdt van saaiheid.'

New Balance huurt 3.865m2 van Jamestown voor EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam

New Balance heeft een langjarige huurovereenkomst met Jamestown getekend voor 3.865 m2 voor het EMEA-hoofdkantoor. Het sportmerk vestigt zich in A-Factorij in het Amsterdamse Schinkel District, een voormalige fietsfabriek die in 2002 is omgebouwd tot kantoor- en bedrijfsruimte. Jamestown is sinds 2020 eigenaar van het gebouw.  

Vastned Retail en Vastned Belgium gaan fuseren

Vastned Retail en de Belgische genoteerde dochtervennootschap Vastned Belgium gaan fuseren. De gecombineerde vennootschap gaat Vastned heten en heeft haar hoofdkantoor in België. Vastned wil hiermee jaarlijks 2,5 miljoen euro besparen door synergie. Ook de afschaffing van het fbi-regime met betrekking tot Nederlands vastgoed speelt een rol.