HomeVastgoed Nieuws

Vastgoed Nieuws

Interesse in beleggingspanden? Blijf dan op de hoogte van de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. 

Blijf op de hoogte

/ ( mm / dd )

Utrecht kijkt per geval naar maatregelen om woningbouwproject door te laten gaan

De gemeente Utrecht kijkt per woningbouwproject naar wat er nodig is om het door te laten gaan. Vanwege teruggelopen inkomsten vanuit de rijksoverheid, is er de komende jaren minder geld beschikbaar, meldt Utrecht in de Voorjaarsnota 2024. 

Radio VJ: ‘Parallel plannen voor woningbouw moet standaard worden’

Radio Vastgoedjournaal was donderdag 16 mei te gast op de Dag van de Projectontwikkeling van de Neprom. Ronald Huikeshoven, directievoorzitter bij projectontwikkelaar AM, schoof aan om zijn reactie op het net gepubliceerde hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen te geven: ‘Tevreden over de hoofdlijnen, maar er had nog een stapje extra gekund.'

SCPI Upêka koopt twee panden in Breda via sale-and-leaseback constructie

SCPI Upêka heeft twee panden in Breda gekocht via een sale-and-leaseback transactie. De twee gebouwen omvatten circa 6.100 m2, bestaande uit circa 4.700 m2 light industrial ruimte aan de Tinstraat 12 en circa 1.400 m2 kantoorruimte aan de Tinstraat 7.

Particuliere belegger koopt woningen van Stebru

Een particuliere belegger heeft twaalf beneden-bovenwoningen gekocht in Parc Alcazar in Puttershoek van ontwikkelaar Stebru. Er worden in totaal 67 woningen gerealiseerd. Het gaat om betaalbare, middeldure en dure koopwoningen voor starters, ouderen, alleenstaanden, gezinnen uit de omgeving en regio Rotterdam.

Huib Boissevain: Vijf suggesties voor een nieuw kabinet

In het coalitieakkoord van PVV, NSC, BBB en VVD wordt uitgebreid gesproken over de wooncrisis. De partijen gaan een woontop organiseren, maar daarvoor zijn alleen institutionele beleggers en woningcorporaties uitgenodigd. Dat is niet genoeg, schrijft Huib Boissevain in zijn blog voor VJ. Ook banken, buitenlandse financiers, particuliere beleggers en niet-institutionele vastgoedbeleggers zijn hard nodig. Juist dáár moet het geld vandaan komen.

Reinier Walta (Vastned): 'In België kunnen we gemakkelijker financieren'

'Door de fusie van onze bedrijven en het worden van een Belgische entiteit, kunnen we simpeler financiering krijgen en zijn de voorwaarden vaak net wat gunstiger dan in Nederland.' Dat zei Reinier Walta in een toelichting op de aangekondigde fusie met de Belgische entiteit van Vastned.

Welke lessen zijn er te trekken uit het faillissement van Big Bazar?

Tien maanden na het faillissement van Big Bazar is ook het moederbedrijf Big Bazar Holding failliet verklaard. Joost Konings van het Invorderingsbedrijf laat zien welke lessen er getrokken kunnen worden uit dit faillissement en wat gaat er gebeuren met de Belgische tak van de koopjesketen. 

Detailhandel zet 3,7 procent meer om in eerste kwartaal

De detailhandel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 3,7 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger, blijkt uit kwartaalcijfers van het CBS over de detailhandel.

Fihad Minhas (Neprom): 'Veel te weinig geld voor woningbouw in coalitieakkoord'

'Positief is dat in het hoofdlijnenakkoord dat de coalitiepartijen nu hebben gesloten, woningbouw een belangrijk thema is', zegt voorzitter van de Neprom Fahid Minhas. 'Minder is dat er nauwelijks geld voor woningbouw en bereikbaarheid is. Veel hangt af hoe de hoofdlijnen worden uitgewerkt.'

Pets Place opent flagshipstore in voormalige BCC in The Wall

Pets Place opent deze zomer een flagshipstore in The Wall, het winkelcentrum langs de A2. Dierenspeciaalzaak heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met eigenaar Urban Interest voor de voormalige BCC van 2.100 m2.

Achmea Real Estate koopt wijkwinkelcentrum van Van der Vorm Vastgoed

Achmea Real Estate heeft namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) wijkwinkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel gekocht van Van der Vorm Vastgoed. Het centrum van 9.000 m2 telt 34 huurders en is volledig verhuurd.